Конкурс за допълнителна образователна дейност

Детска градина № 122 "Синева" обявява конкурс за допълнителна образователна дейност извън основните форми на педагогическо взаимодействие, за учебните години 2023/2024 втора половина, 2024/2025 и 2025/2026.

Повече информация относно изискванията и начинът на провеждане на конкурса тук.

Коледен базар

Уважаеми родители, 

благодарим на всички Вас и Вашите прекрасни деца за участието в коледния ни базар!

Можете да заповядате всеки ден от 20.11 до 24.11, от 16:00ч. до 18:00ч., на административния вход! Събраните средства ще бъдат използвани за закупуването на голяма коледна елха и украса за детската градина. Очакваме Ви!

Национална инициатива "Седмица на бащата"

В "Седмицата на бащата", специален гост дойде в нашата детска градина, за да направи това събитие незабравимо. Този път това беше баща - готвач и рестораньор, който с удоволствие се включи в инициативата, за да сподели своите умения и страст към готвенето с децата. Те бяха във възторг от възможността да участват в създаването на своите пици и да научат как се прави тесто. Благодарим на нашия всеотдаен татко и се надяваме, че сме посели семената на готварската страст в сърцата на бъдещите шеф-готвачи. 

Ден на народните будители

Уважаеми родители, 

екипът на Детска градина "Синева" Ви поздравява по повод 1 ноември - деня на народните будители. Нека този ден ни напомня да ценим нашето наследство и да го предаваме на следващите поколения с гордост и любов. 

Специалният поздрав на трета група "Дъга", можете да видите тук.

"Весела забрава в горската дъбрава"

На 25.10.2023 г. ни гостуваха театър Екосцена.

"Туршията на мама"

В световния ден на борба със затлъстяването, първа група "Детелинка" влезнаха в ролята на готвачи, като сложиха постна здравословна туршия. 

Повече снимки, тук.

Есента дойде при нас

Есента бавно ни прегръща със своите топли цветове и усмивки. Със сезона на опадащите листа и уютните дни с децата, идва и обновление в нашите учебни и творчески пространства. 

Празнично начало на новата учебна година

Уважаеми родители,

С началото на новата учебна година, целият екип на 122 ДГ "Синева" изразява своите най-топли пожелания. Нека тази година бъде изпълнена с радост, забавление и много невероятни моменти за Вас и Вашите деца. На добър час!

Куклено представление даде началото на новата учебна година. Първият учебен ден беше озарен от усмивки, радост и вълнение, а децата и техните родители бяха поканени да се потопят в света на вълшебството. Обещаваме още много интересни събития и вълнения през предстоящите месеци и с нетърпение очакваме да работим заедно с Вас и Вашите деца за тяхната успешна учебна и личностна настойчивост. 

Родителски срещи

Уважаеми родители,

предстои да се проведат първите организационни родителски срещи за новата учебна година в ДГ № 122 "Синева". Родителските срещи ще се състоят в занималнята на съответната група.

График на родителските срещи:

Резултати от конкурса за допълнителни образователни дейности

Протколите от работата на комисията по разглеждането, оценяването и класирането на предложенията за избор на фирми/физически лица за допълнителни образователни дейности в ДГ 122 "Синева", можете да видите тук.

Конкурс за допълнителни образователни дейности

Детска градина № 122 "Синева" обявява конкурс за допълнителни образователни дейности извън основните форми на педагогическо взаимодействие, за учебната 2023/2024 година, учебната 2024/2025 година и учебната 2025/2026 година. 

Повече информация относно изискванията и начинът на провеждане на конкурса тук.

Приказка в гората

На 1.06.2023 г., по случай деня на детето, театър Арлекино гостуваха в 122 ДГ "Синева". Децата гледаха, пяха и участваха в куклената постановка "Приказка в гората".

Честит 24 май!

Екипът на 122 ДГ взе участие на тържественото шествие в София по повод 24 май.


122 ДГ получи контейнер за разделно събиране на отпадъци

По инициатива на Столична община, децата от 122 ДГ получиха първия за район "Люлин" контейнер за разделено събиране на отпадъци във формата на мече и компостер за биоразградими отпадъци. Инициативата се осъществява със съдействието на "Екобулпак България" АД, имайки за задача поставянето на кошчета за разделно събиране в образователните институции в София

Чрез много игри и забавления, децата научиха как да изхвърлят разделно отпадъците си и защо това е важно. 

Тиймбилдинг в Истанбул

От 11.05 до 14.05 се състоя тиймбилдинг на екипа на 122 ДГ "Синева" в град Истанбул, Турция.

На Велики четвъртък...

Както традицията повелява, на Велики четвъртък, екипът на 122 ДГ заедно боядиса най-шарените яйца. 

Желаем Ви светли великденски празници!

Откриване на 122 ДГ 

На 21.03 тържествено бе открита 122 детска градина. На водосвета присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова и кметът на Люлин Милко Младенов.

Сградата на детската градина е била предоставена за ползване на частно училище и след връщането ѝ обратно на Столичната община започва цялостното ѝ преустройство. 

ДГ 122 разполага с 260 места. От тях - 8 градински групи и 2 яслени групи.

Честит осми март

Нежност и цветя трябва да се подаряват днес! На жената, защото тя на сила и живот е богата!

Честит празник на ЖЕНАТА!

Честит празник на всички прекрасни майки и баби на нашите деца!

Преди старта...